Abonarea la un blog – de ce, cum si unde?

Un angajat nou al firmei noastre Editura Hoffman , despre care va voi bate la cap destul in viitor (daca nu ne laudam noi, cine sa ne laude? Desi site-ul este in constructie, inca…) ma intreaba :

“As vrea sa fiu informat de fiecare data cand apar stiri noi pe blog. Stiu ca pe multe bloguri nu apar articole zilnic sau poate nici saptamanal si nu am prea mult timp sa verific asta. Exista posibilitate de a fi informat de fiecare data cand apare un articol nou pe un blog?”

Raspunsul este simplu:DA! Si se numeste “abonare” (subscribing).

Deoarece un blog functioneaza cam pe acelasi principiu cu al unui ziar (vezi si articolul “Ce este blogul” ), abonarea este mijlocul prin care vei afla dintr-un singur loc (adresa ta de email sau RSS Reader) cand pe unul dintre blogurile tale favorite va aparea un nou articol, fara a fi nevoie sa pierzi timpul cautand, blog cu blog, eventualele actualizari.

Considerati acest scurt ghid in explicarea procesului de abonare la un blog si, mai ales, de ce va face mai usoara viata  pe net aceasta inscriere.

Ce este RSS?

RSS este prescurtarea de la “Really Simple Syndication” (mai multe date gasiti aici ).

RSS este denumit si “feed” – un format in care stirile noi ale unui blog sunt livrate cititorilor.

Abonandu-va la un blog (Subscribe) veti primi notificari de fiecare data cand site-ul este actualizat, la fel ca la abonarea la un ziar. Citirea acestora se poate face direct din casuta de email sau folosind un cititor de feed-uri.

Ce este un cititor de RSS (RSS Reader)

Un RSS Reader este locul unde vei merge pentru a citi feed-urile primite.

Cele mai populare sunt Bloglines si Google Reader.  Noi folosim Google Reader de ceva timp si suntem multumiti de el.

Daca aveti deja un acont Gmail (si daca nu,ar fi bine sa va faceti!) va recomand sa folositi Google Reader deoarece acontul d-voastra la acest serviciu este deja setat si il puteti utiliza imediat.

Abonandu-va via email la un blog veti primi exact aceleasi notificari dar direct la adresa de email specificata la inscriere.

Cum ma abonez, mai exact:

1.Semnati pentru un acont la un RSS Reader

2.Click pe butonul “subscribe in a reader” sau completati adresa de email in spatiul specificat si apasati “Inscrie-te”.

abonare-rss-roblogger.ro

3.Repetati cei doi pasi anteriori pentru toate blogurile favorite.

4.In cazul in care aveti nelamuriri, intrebati-ne!