Ce este un blog-incercare de a defini un blog

Precum am spus in RoBlogger-Obiective ,   speram ca cititorii sa fie, in primul rand,acele persoane care au auzit despre bloguri,care stiu ca blogging-ul este ceva special si interesant dar care nu stiu ce afacere profitabila se poate incepe folosind aceasta platforma extraordinara-Blogul.

Exista o multime de definitii ale blogului (din engleza-prescurtarea de la web log), dar cea mai simpla ar fi ca blogul este un jurnal zilnic.Cele mai recente articole publicate se numsc postari (engleza-to post=a afisa,a posta) si apar pe prima pagina a blogului cu link-uri catre arhiva articolelor mai vechi.Arhiva este organizata dupa data si poate avea multiple categorii,fiecare dintre ele avand o anumita tema (engleza-topic).In principiu,dar nu obligatoriu,fiecare articol este insotit de un formular (engleza=form) prin care cititorii pot adauga propriile comentarii,opinii sau reactii la postarea respectiva.

Dar acestea nu explica decat cum arata un blog, fara a se referi la particularitatile sale,la modul in care un blog este diferit de un site clasic.

Adevarata genialitate a blogului consta in modul in care acesta este scris:un articol poate fi publicat instantaneu de oriunde din lume unde exista un calculator si o conexiune la internet!

Blogul este construit pentru cei care nu vor sau nu au timp sa invete HTML sau web design,folosind un software (o platforma speciala pentru bloguri) pentu a-l crea si publica.

Doar scrii articolul si apesi “publish” si instantaneu acesta devine vizibil in toata lumea.

Oricine care poate scrie un email poate construi un blog

Avand in vadere aceste observatii putem redefinii blogul ca fiind un site care este usor,instantaneu si destul de des (zilnic?) updatat,axat in jurul unei teme.

Evident ca fiecare dintre aceste definitii este supusa amendamentelor fiecarui utilizator de blog.

Succes!