Creeaza-ti primul blog (2.4)-Plugin-uri esentiale si instalarea lor

O parere personala si cele cateva plugin-uri esentiale pentru un blog WordPress:

Plugin-urile sunt instrumente esentiale care trebuie instalate intr-un blog WordPress si care pot aduce beneficii SEO ( deci pot creste traficul blogului ) sau numai beneficii in ceea ce priveste modul in care arata site-ul ( un blog cu un “look” deosebit iti poate readuce vizitatorii pe blog,deci, pana la urma, duc tot la cresterea traficului ).

Ca majoritatea functionalitatilor WordPress, plugin-urile pot fi instalate prin numai cateva click-uri.

Exista mii de plugin-uri, majoritatea pot fi gasite pe site-ul WordPress.org la adresa:

http://wordpress.org/extend/plugins/

Este foarte dificil sa alegi dintre plugin-uri, mai ales ca daca navighezi pe site-ul de mai sus ai impresia ca trebuie sa le instalezi pe cele mai multe dintre ele.

Este optinea fiecarui blogger in a alege si a instala plugin-uri dar,in opinia mea, folosirea lor excesiva aduce de cele mai multe ori deservicii blogului.

Ma refer in primul rand la micsorarea vitezei de incarcare a site-ului care poate face sa se piarda mai multi vizitatori decat poate aduce un plugin care il “infrumuseteaza “.

Eu nu folosesc decat cateva plugin-uri deoarece prin instalarea a doua – trei linii php poti suplinii un plugin, deci poti creste viteza de incarcare si eviti si eventualele conflictele ce pot aparea intre ele sau intre ele si versiunea WordPress pe care o folosesti ( de obicei autorii plugin-urilor nu le actualizeaza de fiecare data cand WordPress se modifica ).

Iata cele cateva plugin-uri pe care eu cred ca trebuie sa le aiba instalate orice blog, cu mentiunea ca desi “All In One SEO” este cam inutila ( si eu il am instalat in foarte putine bloguri ) trebuie activat de catre un incepator:

1.Akismet -este livrat cu orice blog WordPress, previne spam-ul si pentru instalare necesita un cod de activare care se obtine gratuit deschizand un cont la WordPress.com.

2.Google Sitemap 

3.All In One SEO

4.WordPress Super Cache

5.WordPress Database Backup

6.Subscribe to Comments si la acesta puteti renunta deoarece WorPress are propriul sistem de inregistrare al comentariilor;este util deoarece,in cazul in care comentatorul decide, poate trimite un mesaj de fiecare data cand cineva comenteaza acelasi articol;aceste email-uri , de cele mai multe ori, sunt considerate spam,deci …

Cam atatea plugin-uri zic eu ca sunt necesare si pe care va sfatuiesc sa le instalati!

Vom vorbi in articolul urmator depre instalarea si activarea plugin-urilor.

Succes!