Google iubeste blogurile!

De ce Google indexeaza rapid blogurile:

actualizari frecvente: motoarele de cautare confera o mare importanta publicarii de continut nou.Blogurile sunt mai frecvent actualizate decat site-urile clasice.

multiple link-uri: blogurile au mult mai multe link-uri ( uneori chiar prea multe!) decat un site clasic.Aceste legaturi intre blogul tau si alte site-uri sau chiar in interiorul blogului afecteaza pozitionarea si greutatea paginilor sale in motoarele de cautare ( in cazul Google a “page ranking”-ului – chiar va sfatuiesc sa adugati in bara de instrumente de la Google a “page ranking” -‘enable page rank’ la instalare sau adaugati acest buton daca aceasta este deja instalata.).

constructia intrinseca a blogurilor: datorita acuratetii si simplitatii paginilor unui blog, acestea sunt mult mai usor si mai exact indexate de Google.

arhivare si organizare: arhitectura blogurilor le face mult mai usor de “citit ‘ de catre motoarele de cautare.

M-am referit in acest articol mai ales la Google deoarece este cel mai important motor de cautare, majoritatea cautarilor unui subiect pe internet se face folosindu-l.

Pentru a monetiza un blog este esentiala listarea sa pe prima pagina a acestui motor de cautare, fapt care se realizeaza destul de greu gratuit in practica, spre deosebire de listarea in Yahoo!.

Succes!