Monetizarea blogului-Adsense

Cel mai simplu mod de a monetiza un blog este publicarea de reclame de la Adsense:

Eu folosesc si voi folosi astfel de reclame desi castigurile nu sunt extraordinare,mai ales in Romania unde sunt foarte putine firme care si fac reclama online si majotitatea platesc, in medie, pentru un click ( CPC -cost per click ) intre 10 si 20 de centi.

Majoritatea site-urilor pe care le avem aduc un castig zilnic intre 0,5 si 1 dolar ( in medie ).

Motivule principale pentru care folosim Adsense pentru un blog in limba romana sunt:

-un cititor serios intelege imediat ca in blog nu sunt folosite expresii licentioase sau ofensatoare si nici cu referire directa la porn( desi se vinde cel mai bine online ).

-acopera aproape toate cheltuielile de intretinere.

Principalele motive pentru care nu ar trebui sa folosim Adsense pentru un blog in limba romana:

-traficul este mult mai redus deoarece blogul este exclus automat din cautarile cele mai frecvente in Google (am amintit mai sus cam care sunt acelea );acest fapt nu este atat de deranjant pentru noi deoarece deja blogul se adreseaza unui numar redus de cititori iar scopul sau este altul;

-costul redus platit de Google pentru un click in Romania;

-“incarcarea”  contului de Adsense cu site-uri neprofitabile;ar fi bine sa nu folositi pentru un acont la Adsense mai mult de 50 de site-uri iar acelea sa nu fie gazduite sub acelasi acont .

-ne dorim ca un cititor sa parasesca blogul nostru folosind unul din link-urile de afiliere sau, ideal, catre unul din site-urile noastre care cu adevarat aduc profit si nu catre un idiot care promite castigarea de bani prin “clickaieli a proasta ” , prin nu stiu ce metoda piramidala sau prin jocuri la cazinouri sau pariuri.

Hint:eu va sfatuiesc sa construiti cateva bloguri in care sa folositi Adsense deoarece astfel invatati multe despre folosirea cuvintelor cheie ( gasiti aici o lista cu cele mai cautate cuvinte cheie ) si despre plasarea reclamelor intr-un blog sau site clasic.

Mai jos gasiti o harta pozitionarii reclamelor…

Monetizarea blogului-Adsense

unde spatiul colorat in portocaliu (  nu are nici o legatura cu politica :)) reprezinta zona cea mai buna pentru amplasarea reclamelor iar spatiile albe reprezinta zonele unde cititorul, de obicei, nu se uita.

Aceeasi harta poate fi folosita si pentru amplasarea banner-elor pentru afiliati dar si pentru cei care cumpara reclama pe un blog ( pentru a-si evalua sansele de reusita a campaniei si in functie de amplasamentul reclamei nu numai din analiza traficului, etc…)

Poate va intereseaza :noi oferim un un comision pentru afiliati intre 50 si 75%!

Pentru detalii suplimentare cititi acest articol

Succes!