Stiati ca va puteti creste singuri PageRank-ul?

Ce este PageRank-ul si cum il puteti influenta pozitiv singuri:

PageRank-ul reprezinta un algoritm creat de Google si care desemneaza importanta unei pagini web.

Ideea de baza a acestui algoritm este ca un link ( numit backlink sau hyperlink ) provenit de la o pagina A catre o pagina B corespunde unui “vot de incredere” acordat de pagina A paginii B.

Cu cat numarul link-urilor catre o pagina sunt mai multe si cu cat PageRank-ul paginilor in care se afla backlink-ul este mai mare cu atat creste PageRank-ul acelei pagini.

In estimarea valorii PageRank-ului care se transfera din pagina in care se afla link-ul catre pagina spre care respectivul link este indreptat trebuie tinut cont si de numarul de link-uri din acea pagina: adica daca pagina A are PageRank 10 si contine 5 link-uri, fiecare din aceste link-uri va transfera 2 puncte de PageRank paginii B( algoritmul este mult mai complex dar cam aceasta este ideea de baza ).

Cei mai multi dintre blogger-i considera ca pentru a creste PageRank-ul unui blog trebuie sa caute alte bloguri sau site-uri care sa le trimita backlink-uri, uitand ca link-urile interne pot mari PR-ul in acelasi mod.Aceasta fiind de fapt si ideea acestui articol.

Sa presupunem ca ati creat un blog si acesta are o singura pagina, prima; daca reusiti sa convingeti pe cineva care are o pagina cu PR 4 si aceasta pagina va avea doua link-uri, valoarea care se va transfera paginii voastre va fi 4/2 x 0,85 ( acesta este un coeficient pe care Google il aplica calculatiei PR transferat si de a carui valoare exacta nu sunt sigur-am citit asta cu ceva timp in urma si nu dintr-o sursa sigura. ) = 1,7.

In momentul in care veti crea o a doua pagina a blogului si veti adauga un link catre aceasta din prima pagina, cea cu PR 1,7 , aceasta noua pagina va avea un PageRank de 1,4 ( 1,7 x 0,85 ).

Ceea ce este interesant in acest schimb de PR este faptul ca si prima pagina va beneficia de o crestere a PR-ului daca aceasta a doua pagina are un backlink catre ea .

Nota: este, cred, evident faptul ca PageRank-ul fiecarei pagini se va dilua datorita factorului 0,85 si a inmultirii link-urilor  dintre ele.

Concluzie: link-urile externe sunt esentiale in cresterea PageRank-ului unei pagini web dar trebuie tinut cont si de link-urile interne, mai ales cand realizarea acestora dureaza cateva secunde.

Pentru a va verifica  numarul de pagini ale blogului care sunt indexate nu trebuie decat sa tastati

site:roblogger.ro

( unde veti inlocui roblogger.ro cu adresa blogului personal – am creat si un backlink spre home page :)) in bara de cautare Google.

Succes!