Top SEO pluging-uri pentru WordPress

Top SEO plugin-uri pe care orice blog WordPress trebuie sa le aiba

Un blog care nu este indexat de Google nu exista!

Cea mai buna sursa pentru traficul catre blogul tau sunt motoarele de cautare si in special Google.

SEO ( Search Engine Optimization ), este o notiune care intimideaza intotdeauna pe blogger-i incepatori; platforma WordPress este, prin constructie, destul de optimizata pentru a fi indexata de motorele de cautare.

Pentru a mari, totusi, ranking-ul blogului tau si a nu modifica codul WordPress se folosesc plugin-uri.

In acest articol nu mi-am propus nici sa explic ce este SEO si nici cum afecteaza folosirea acestor plugin-uri ranking-ul blogurilor; mai multe detalii despre acest ultim subiect gasiti chiar pe paginile de pe care puteti descarca gratuit aceste plugin-uri, pentru care am adaugat si link-urile directe corespunzatoare:

1. All in One SEO Pack

Acest plugin te ajuta sa setezi functiile de baza ale blogului: titlu, cuvinte cheie, meta tag-urile si descrierea.

2. Redirection

Accidental sau voit,in timp, poti modifica structura permalink-urilor.

Fiecarui articol din blog ii corespunde un anumit URL ( Permalink ); anumite modificari ale blogului pot afecta aceasta structura asfel incat un vizitator sau un motor de cautare (care pana la urma este tot un “vizitator” ) nu vor mai gasi aceste articole.

Acest plugin va redirectiona vizitatorii catre noul permalink.

3. Robots Meta

Prin insasi definitia lor, motoarele de cautare vor indexa toate paginile blogului.Acest fapt nu este de dorit deoarece vei fi sigur penalizat (si nu vei sti de ce!  ) pentru duplicate content ( acelasi articol va fi gasit de motoarele de cautare in mai multe sectiuni ale blogului ).

Acest plugin va spune motoarelor de cautare care sectiuni ale blogului sa fie cercetate.

4. SEO Smart Links

Motoarele de cautare trateaza link-urile interne ale blogului tau ca un indicator al modului in care este structurat acesta.

Problema este ca a crea manual link-uri interne ale blogului este un proces anevoios care poate consuma mult timp si multi nervi.

Acest plugin va crea toate aceste legaturi automat pentru tine.

5. SEO Friendly Images

Daca folosesti imagini in blog acest plugin va adauga descrieri fiecarei poze, lucru foarte important in rankin-ul paginilor.

6. Google Positioner

SEO se refera la alegerea corecta a cuvintelor-cheie;acest plugin te ajuta la inexarea in Google a acestor cuvinte-cheie.

7. Permalinks Moved Permanently

Una din cele mai frecvente greseli ale blogger-ilor incepatori este alegerea corecta a permalink-urilor.Acest plugin corecteaza modificarile pe care le vei face ulterior in aceasta structura.

Este asemanator cu Redirection dar mult mai simplu de utilizat in administrarea modificarilor permalink-urilor.

8. Nofollow Case by Case

Atributul “nofollow” acordat comentariilor pe blogurile WordPress ( adica nu aduc nici un beneficiu de PR -Page Rank celui care comenteaza ) din ultimii ani au modificat radical blogosfera.

Acest plugin face ca link-urile din comentarii sa fie indexate din nou:in principiu modificarea atributului “nofollow” aduce beneficii blogurilor noi,incurajand cititorii sa scrie comentarii.

9. SEO Slugs

Acest plugin opreste aparitia cuvintelor comune ca “a”, “the”, “in”  in permalink ajutandu-te sa fii indexat mai corect de catre motoarele de cautare.

Astfel un permalink avand urmatoareastructura: “/what-you-can-do-immediately-for-higher-rankings” va fi modificat in “/immediately-higher-rankings”.

Ceea ce nu stiu ( nu l-am folosit in blogurile in limba romana,mea culpa) este daca functioneaza si pentru alte limbi decat cea engleza…

Succes!